Güllük - En perle i nærheden af Bodrum, Tyrkiet
   
 

 

 

På havnen i Güllük

Havnen i Güllük har altid været fuld af turister. Men modsat andre feriesteder i Tyrkiet er der her en god blanding af lokale og andre tyrkere, der er ude at promenere og udlændinge fra hoteller, lejligheder og huse langs kysten. Her bliver du ikke mødt af desperate og anmassende sælgere.

 

 

En af de bedste og billigste fornøjelser i Güllük er at tage på en bådtur rundt i bugten. Man sejler typisk ud kl. 10:00 og kommer hjem kl. 17:00.

Mehmet og hans kone Gül har sejlet turen i mange år. Han er rigtig god til engelsk og kan svare på alle ens spørgsmål.

     
 

På endags bådturene kaster man anker nogle forskellige steder på den anden side af bugten, hvor man kan køle sig af med en svømmetur.

     
 

Når man kommer tilbage fra bugten kan man tage sig en kold Efes i Broken Barrel. Baren drives af Berk og hans far Joe, som kommer fra Chicago. Her kommer mange englændere og nogle få danskere og tyrkere.

     
 

Når man sidder uden for Broken Barrel kan man se over til muslingesælgeren, som sælger dagfriske muslinger med ris og citron som snack.

     
 

Tyrkerne er helt vilde med det, mens engelske og danske turister ignorer det. Og det er dumt, for det smager rigtig godt!

     
 

Aftenen i Güllük dejlig varm og meget smuk.

     

 

 

Af Karsten Andersen

Gulluk.dk
karsten@onlinewebdesign.dk